Hoe werkt de Wet van Aantrekking?

Milou Borren in hangmat

Door het lezen van meerdere boeken en volgen van cursussen met betrekking tot de Wet van Aantrekking (ook wel wet van aantrekkingskracht of law of attraction genoemd), heb ik geleerd deze wet bewust toepassen in mijn leven. Nu wil ik héel graag met je delen hoe jij deze wet in je voordeel kunt laten werken, zodat je alles gaat manifesteren wat je zo graag wilt.

“Alles wat je je kunt bedenken, kun je bereiken”

Deze krachtige, universele wet is iets mega moois, omdat jij hiermee namelijk ALLES kunt aantrekken wat je zo graag wilt.

De Wet van Aantrekking stelt: dat wat jij uitzendt, trek je aan. Hetgeen waar jij je aandacht op richt, ongeacht of dit iets is wat jij WEL wilt of NIET wilt, trek je aan. Hetgeen wat je denkt, wat je uitspreekt, wat je voelt, wat je verwacht, wat jouw waarheid is, gebeurt. Dat is wet! Als het bijvoorbeeld jouw waarheid is dat afvallen moeilijk is en veel tijd kost, dan ervaar je dit ook in jouw realiteit.

“What you think, you become
What you feel, you attract
What you imagine, you create”

Hoe werkt de wet van aantrekking?

De kracht van bewust focussen

De Wet van Aantrekking werkt altijd, alleen zijn wij er ons vaak niet bewust van. Wij als mensen zijn geneigd om constant te reageren op hetgeen wat er om ons heen gebeurt en wat wij aangediend krijgen, waardoor we vaak onbewust hetgeen aantrekken wat we niét willen. Dus de kracht zit ‘m in het bewustzijn van wat jij uitzendt gedurende de dag. Door bewust te zijn van je gedachtes en gevoelens op elk moment van de dag, kun je jouw gedachtes en gevoelens bewust sturen en dus jouw punt van aantrekking positief beïnvloeden. “Be the energy you want to attract”.

Het mooie aan deze wet is dat jij dus ALLES kunt creëren en manifesteren wat jij zo graag wilt, door je bewust te focussen op hoe jij wilt dat jouw leven eruitziet. Vanuit pure verwachting en positieve emotie. Dit kan betrekking hebben op alles, op relaties, vriendschappen, jouw baan, jouw bedrijf, jouw financiële situatie, jouw gezondheid, jouw lichaam, etc.

Toch trekken heel veel mensen juist aan wat ze niét willen, door te focussen vanuit een tekort, vanuit een negatieve emotie.

Bijvoorbeeld: Je wilt graag afvallen, want je bent niet blij met je lichaam. Je voelt je onzeker, je focust je constant op alles waar je niet blij mee bent en je moet van jezelf eerst 10 kilo kwijtraken, voordat je jezelf mooi kan vinden.

Door te focussen op jouw huidige (tekort) situatie, op wat je nóg niet hebt en wat je niet fijn vindt, ga je hier juist meer van aantrekken. Laat los van wat IS en ga je focussen op hoe je WILT dat het is.

Bewust toepassen van de Wet van Aantrekking

Het manifestatieproces bestaat uit 3 stappen. De eerste stap in het proces is het uitzenden van een verlangen. Dit doe je bewust en onbewust. Als jij iets ervaart wat jij niet fijn vindt, zend jij automatisch een verlangen uit naar het universum: dit is wat ik niét wil en dit is wat ik wél wil. Dit doe je onbewust de hele dag door.

Het bewust uitzenden van een verlangen is vele malen krachtiger, omdat je dan bewust aan het creëren bent. Bepaal zo gedetailleerd mogelijk wat datgene is wat jij zo graag wilt. Ga voelen en visualiseren alsof je het al hebt bereikt. Dit gaat jou gegarandeerd een positief gevoel geven, waardoor je gaat aantrekken wat je wilt.

Focus je tijdens het visualiseren enkel op het eindresultaat, niet op de ‘hoe’ en de ‘tijd’. Hier gaat het vaak mis. Het universum bepaalt HOE iets tot jou komt, niet jij. En op het moment dat jij gaat focussen op ‘wanneer’ het tot je zal komen, focus je automatisch op het momenteel niet hebben van jouw einddoel en dus op een tekort. Als je niet geniet van de reis, geniet je ook niet van het einddoel. Geniet van de reis ernaartoe en laat de controle los.

Op het moment dat jij een verlangen hebt uitgezonden, ontstaat dit direct in vibrationele vorm. Dit is stap twee. Hier hoef jij verder niks mee te doen. Alles is energie, dus hetgeen wat jij wilt, is er al, alleen je ervaart het nog niet in jouw fysieke leven.

Positieve mindset - I can(t) do it

Word een vibrationele match met jouw verlangens

Vervolgens komen we bij de derde stap, de belangrijkste en ‘meest lastige’ stap: ontvangen. Om in de ontvangstmodus te komen is het essentieel om los te komen van weerstand en belemmerende overtuigingen als ‘ik kan dit toch niet bereiken’, ‘dit is niet voor mij weggelegd’, ‘ik ga nooit de kilo’s afvallen die ik zo graag wil’, ‘ik ga nooit een baan vinden die bij mij past’, ‘ik heb altijd pech’, ‘ik ben hier niet goed in’, etc.

De Wet van Aantrekking reageert namelijk op vibratie, op gevoel, en alles wat op dezelfde frequentie vibreert, wordt aangetrokken. Dus je zult een ‘vibrationele match’ moeten worden met jouw verlangens. Hoe doe je dat? Door je goed te voelen! Focus je op waar je dankbaar voor bent, waar je blij mee bent, waar je energie van krijgt, waar je trots op bent en wat je allemaal al bereikt hebt. Zo kom je sneller in die ‘high vibe’.

Op het moment dat jij je goed voelt, tril jij namelijk op een hoge frequentie en alles wat jij zo graag wilt, trilt op een hoge frequentie. Zo word je een match bent met jouw verlangens en is jouw punt van aantrekking het sterkst. Weerstand daarentegen trilt op een lage frequentie, dus op het moment dat er weerstand aanwezig is, word jij geen match met jouw verlangens en krijg jij niet wat je wilt.

Word een MASTER in manifesteren

Om een master te worden in manifesteren, zal je elke dag moeten oefenen, oefenen, oefenen. Elke dag je mind trainen om sterker te worden. Hoe doe je dat? Door je bewust te zijn van je gedachtes en emoties op elk moment van de dag. Check regelmatig bij jezelf hoe je je voelt. Elke keer als je een negatieve emotie ervaart, merk de gedachte op en shift deze naar een positieve gedachte, die jou een goed gevoel geeft. Train je brein om naar het positieve te gaan en andere vragen te stellen, als: ‘Hoe wil ik mij voelen?’, ‘Wat kan ik hiervan leren?’, ‘Hoe kan ik mij hierdoor laten inspireren?’, ‘Wat als het WÉL lukt?’. Je kunt altijd kiezen hoe je je voelt. Door te oefenen word je steeds beter in het verhogen van jouw basisfrequentie en dus beter in manifesteren.

Je mag gaan verlangen, voelen en visualiseren. Laat de weerstand en controle los en ga echt verwachten dat het tot je zal komen. Ga dagdromen over je allermooiste leven. Alles is mogelijk!

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je hier meer over willen weten? Stuur me een berichtje!

Let's connect:
Meer berichten
Stuur me een bericht