Over mij

Jarenlang leefde ik in angst en onzekerheid. Ik had geen idee wie ik was. Al van jongs af aan heb ik het gevoel gehad mij te moeten bewijzen aan de buitenwereld, wat zorgde voor veel stress.

Eigen verwachtingen

Ik heb dit gevoel vooral naar mijn vader toe gehad. Hij is altijd ontzettend succesvol en ambitieus geweest in zijn carrière en ik was ervan overtuigd dat ik in zijn voetsporen moest treden en moest streven naar een hoge managementfunctie. Dat is overigens nooit zijn verwachting geweest. Dit is het verhaal wat ik mijzelf jarenlang heb aangepraat, waardoor ik mijzelf ontzettend veel druk oplegde.

Totdat ik ontdekte dat het niet zijn status was waar ik tegenop keek, maar de passie en zelfverzekerdheid waarmee hij zijn werk deed. Zijn onafhankelijkheid en succesmindset. Hij heeft zo’n sterke visie en staat volledig achter hetgeen wat hij doet. Dat bewonder ik en het heeft m’n ogen wagenwijd geopend.

Vanaf toen werd het een groot verlangen om net zo passievol en zelfverzekerd mijn dromen achterna te gaan en mijn ‘why’ te vinden. Die vond ik! Tijdens mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Hier zal ik je in meenemen.

Where it all started

In 2018 startte mijn eigen reis van persoonlijke ontwikkeling, toen ik besloot een solo reis te maken naar de andere kant van de wereld. 11 september 2018 stapte ik in mijn eentje het vliegtuig in om te gaan backpacken in Australië. Never nooit verwacht dat dit mijn leven compleet zou veranderen.

Ik beleefde mijn allermooiste avontuur, maar ik ontdekte ook hoe onzeker en ongelukkig ik eigenlijk was. Ik had zo’n vertekend beeld van hoe het leven eruit moest zien. Ik had een erg laag zelfbeeld en ik zag enkel de dingen die ik niet mooi vond aan mijzelf. Ik voelde geen levensenergie en ik had geen idee wie ik was en wat ik wilde. Ik maakte mij continu druk om meningen van anderen en ik was bang voor afwijzing. Ik had het gevoel dat het leven mij overkwam in plaats van dat ik er zelf invloed op had.

Tijdens mijn reis ontstond er een steeds groter verlangen naar een nieuw begin, een nieuwe start, en ik wist dat op het moment dat ik terug naar huis zou vliegen, alles zou veranderen, ik zou veranderen. Dit gebeurde ook!

Een wereld van verschil zit er tussen de Milou, die toen in het vliegtuig stapte, en de Milou, die dit nu schrijft.

Milou Borren in Australië

Haat-liefde verhouding

Van jongs af aan struggle ik met mijn lichaam en gewicht en ik heb altijd al een soort haat-liefdeverhouding met eten gehad. Ik heb mijn lichaam lange tijd lelijk gevonden en ik was constant bezig met afvallen, maar ik had geen idee wat ik aan het doen was.

Eenmaal thuis, na mijn Australië avontuur, voelde ik dat ik actie moest ondernemen. Ik schreef mij in bij Personal Body Plan om aan mijn lichaam te werken en weer lekker in mijn vel te zitten. Ik leerde veel over voeding en training en ik werd mij bewust van mijn (eet)gedrag en eetbuien, waar dit vandaan kwam en hoe ik hier grip op kon krijgen.

Het cijfertje op de weegschaal

Ik viel af en ik was blij met mijn fysieke resultaten, maar toch merkte ik dat ik nog niet mega happy was. Toen besefte ik dat mijn geluk niks te maken had met het cijfertje op de weegschaal, maar hoe ik in het leven stond en hoe ik naar mijzelf keek. Dit was zo’n mega eye-opener. Vanaf dat moment ben ik echt aan de slag gegaan met mijn mindset en onderging ik een ware transformatie.

Ik volgde meerdere coachtrajecten op het gebied van bewustwording, positieve mindset, ontspanning en zelfliefde. Ik werd mij bewust van mijn negatieve denkpatronen en mijn belemmerende overtuigingen. Ik begon mij sterk en zelfverzekerd te voelen. Ik leerde positiever te denken, anders naar situaties te kijken, op mijzelf te focussen, dankbaar en trots te zijn en vooral van mijzelf en mijn lichaam te houden.

De Wet van Aantrekking

Tijdens mijn proces ben ik ook open gaan staan voor mijn spirituele ontwikkeling, waardoor ik afgelopen jaar geïnspireerd ben geraakt door de Wet van Aantrekking. Deze krachtige, universele wet is iets mega moois, omdat jij hiermee namelijk ALLES kunt aantrekken wat je zo graag wilt. De wet stelt: dat wat jij uitzendt, trek je aan. Hetgeen wat jij denkt, wat jij uitspreekt, wat jij voelt, wat jouw waarheid is, gebeurt!

Dit heeft mij zo ontzettend aan het denken gezet en enthousiast gemaakt om mij hier veel meer in te verdiepen. Ondertussen heb ik meerdere boeken gelezen en online trainingen gevolgd om te leren deze wet bewust toe te passen.

Dit zorgde voor een next level transformatie. Ik durf(de) weer te dromen over mijn allermooiste leven, over alles wat ik wil en daar volledig in te geloven. Sindsdien is alles gaan stromen. Ik verbrak mijn relatie, ik manifesteerde mijn eerste eigen appartement, ik manifesteerde mijn droomman, ik zei mijn baan in loondienst op en ik startte mijn eigen bedrijf.

Milou Borren bij de KvK

Mijn missie

Nu wil ik niets liever dan zoveel mogelijk jonge vrouwen inspireren hun droomleven te gaan manifesteren en te geloven dat alles mogelijk is op het moment dat er een sterk verlangen is. Ondertussen is het mijn missie geworden om jonge vrouwen te coachen en begeleiden naar een positieve mindset, een gezonde relatie met hun lichaam, een gelukkiger leven en heel veel zelfliefde en zelfvertrouwen.

Coaching

Ben jij klaar om samen met mij te werken aan de beste versie van jezelf?

Lees meer over coaching

Milou Borren laptop
Kennismaken

Wil je graag online kennis maken of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met mij op.